Esittely

02.09.2014

Moi! Minun nimeni on Kaisa. Olen vuodesta 2006 suunnitellut TORSTAI -mallistoa. Mitä sitä ennen tapahtui, kerron siitä ensin. Valmistuin Lahden Muotoiluinstituutista vaatesuunnittelijaksi vuonna 1995. L-Fashion Groupille menin aluksi kesätöihin silkkipainooon, missä opinkin paljon tuotteiden koristelutekniikoita ja pääsin itse tekemään painatuksia tuotteisiin suunnittelijan koristelukuvasta tuotteeseen asti. Pidin kovasti työstä silkkipainossa ja varmasti se aika vaikutti paljon siihen, minkälainen kädenjälki minulla on vieläkin eli pidän koristeluista ja niiden tekemisestä. Silkkipainosta siirryin hetkeksi Luhdan suunnittelijoiden assistentiksi ja valmistuttuani sain oman malliston osan suunniteltavaksi.

Siihen aikoihin työskentely oli kovin erilaista kuin nykyään. Tietokone oli vielä kovin vieras laatikko jossain kankaiden, kynien, pensseleiden ja värituubien alla. Nykyään löytäessäni vanhoja tuotekuvia niin täytyy myöntää, että pistää hymyilyttämään… Laitan teille joitain esimerkkejä, joita löytyi kaappien uumenista. Ohessa ohjeistuskuvaa sekä värivaihtoehtoja 90-luvun puolen välin havinoista ja brändiesitteestä otostuotteista sekä ohjeistuskuva tämän päivän arjesta.

Aikataulutetun työni ohella harrastan juoksua/hiihtoa ja monesti ideat tuotteisiin selkiytyy metsän keskellä urheillessa. Kuntoilun lisäksi olen koko ikäni seurannut raviurheilua, hyvinkin työstä poikkeava harrastus toimii hyvänä vastapainona eli ns. ”luomisen tuska” aikatauluineen saa jäädä sisääntuloporttien ulkopuolelle odottelemaan. Bongailen myös monesti ns. ”omia” tuotteita yleisön joukosta ja sehän on parasta palautetta mitä tästä työstä voi saada.

Jatkossa kerron hieman enemmän suunnitteluprosessista, ideoiden synnystä ja raportoin uusista tuulista, joita käyn haistelemassa alan messuilla sekä tietysti kaikesta kivasta mitä tapahtuu muuten vain. Kerran kuukaudessa ilmestyy kuukausiblogi ja aina silloin tällöin kirjoittelen extraa elämyksistä ja huomiosta elämän, urheilun ja muodin saralta. Lokakuussa onkin vuorossa kangasmessut Shanghaissa ja matkat sinne on jo buukattu eli tiedossa on fiiliskuvia ja trendejä aina mielenkiintoisilta messuilta, mutta ennen sitä vielä tulossa blogi syksyn väri ja trendi maailmoista ja ideoiden synnystä.< Takaisin